Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Про організацію та проведення VI Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко»

Дата: 08.01.2024 09:21
Кількість переглядів: 12

 

Доводимо до відома зміст листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 27.12.2023 № 21/08-2257 «Про організацію та проведення VI Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко», у якому зазначено, що Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Громадською організацією «Інноваційні обрії України» з 04 січня до 09 березня 2024 року проводить VI Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко» (далі – Конкурс).

Метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.

До участі у Конкурсі запрошуються учні 5-11 класів за віковими категоріями:

– здобувачі освіти середніх класів (5-6, 7-8 класи);

– здобувачі освіти старших класів (9-11 класи).

На Конкурс приймаються творчі роботи в жанрі есе, що розкривають тему конкурсу і є самостійним, особистісним осмисленням постаті митця,значення його творчої спадщини в житті конкурсанта чи українського народу в цілому. Есе має бути оригінальним та неопублікованим раніше, написане без допомоги штучного інтелекту. Есе створюється самостійно автором, співавторство не допускається. Плагіат або копіювання чужих думок чи історій є підставою для відхилення есе. Конкурсні роботи учасників проходять «сліпе» оцінювання членами журі за такими критеріями: відповідність темі і меті Конкурсу, жанру есе, оригінальність, дотримання мовних норм та естетичне оформлення.

Роботи учасників конкурсу не рецензуються. Етапи проведення конкурсу: Реєстрація учасників – до 11.02.2024 за покликанням: https://forms.gle/zVdhPSePL4L2zoGY9.

Оцінювання творів журі – з 12.02 по 03.03.2024.

Оприлюднення результатів конкурсу на сайті Громадської організації «Інноваційні обрії України» – 09.03.2024 за покликанням: http://obrii.org.ua/konkurs.

З Положенням про Конкурс і технічними вимогами до нього можна ознайомитися на сайті Громадської організації «Інноваційні обрії України» (http://obrii.org.ua/konkurs).

Додаткову інформацію щодо умов участі у Конкурсі можна отримати – за номерами моб. телефонів: 097-73-88-355 – Шарова Тетяна Михайлівна (email: tanya_sharova@ukr.net), відділ роботи з обдарованою молоддю Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»; 097-533- 89-75 – Землянська Аліна Вікторівна (email: uzunkoleva@ukr.net), член правління ГО «Інноваційні обрії України».


« повернутися

Вхід для адміністратора