Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Калейдоскоп освітянських справ

Дата: 03.10.2023 09:26
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

 

    Традиційно вересень в освітянському календареві одночасно є місяцем консультацій, установчих нарад та організації всіляких активностей для учнів, залучення їх до позаурочної діяльності. Хоча в умовах сьогодення спілкування серед учасників освітнього процесу проходить (в основному) у дистанційному форматі, працівники закладів освіти спрямовують свої зусилля на те, щоб дистанційний формат не став на заваді якості та інформаційній наповнюваності проведених заходів.

         27 вересня нараду директорів закладів освіти Білопільської МТГ проведено на базі КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» (директорка Наталія Садова). Заклад позашкільної освіти продемонстрував готовність та можливості охоплення учнів позашкільною освітою, працівники відділу освіти, молоді та спорту ВК Білопільської міської ради (начальник Віта Матвієнко), КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Білопільської міської ради (директорка Олена Євтушенко) проінформували присутніх про здійснення обліку дітей дошкільного та шкільного віку, облік комп’ютерної техніки у закладах освіти (головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Ірина Пауль); про організацію та проведення І, ІІ етапів Усеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, проведення І (зонального) та ІІ (регіонального) турів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» (директорка ЦПРПП Олена Євтушенко); про форми та напрямки організації позаурочної зайнятості учнів, роботу з дітьми, які потребують особливої педагогічної уваги, профілактику злочинності та правопорушень серед учнівської молоді, про стан забезпечення учнів ЗЗСО громади підручниками на 2023/2024 навчальний рік (консультант ЦПРПП Оксана Сидоренко).

         Приємною несподіванкою для учасників наради та свідченням наполегливої систематичної праці працівників КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» стало відкриття оновленої експозиції краєзнавчого музею закладу. Білопільський міський голова та краєзнавець Юрій Зарко, який координував процес оновлення експозиції, не лише відзначив роботу методиста Лілії Гаркавенко, керівників гуртків Олександра Будьонного та Максима Ходака, а й подарував цікаві експонати.

          До речі, наказом Міністерства освіти і науки України від 19.09.2023 року «Про затвердження рішення комісії Міністерства освіти і науки України з присвоєння звання «Зразковий музей» шкільним музеям Білопільського ліцею № 2 імені С.М. Гордієнка (директор Олександр Ткаленко) та Куянівської гімназії (директорка Людмила Прокоф’єва) підтверджено звання «Зразковий музей».

         20 вересня очільницею КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Білопільської міської ради Оленою Євтушенко та консультантом установи Оксаною Сидоренко для працівників психологічної служби закладів освіти проведено консультування з питань атестації та планування роботи.

         19 вересня учні Білопільського ліцею № 1 (директорка Галина Оксененко) стали учасниками реалізації соціального проєкту з підтримки дітей в умовах війни – «Відкриті уроки футболу».

         Із метою підвищення та презентації професійної майстерності бібліотекарі Наталія Московченко (Білопільська гімназія № 3, директорка Ніна Дегтярьова), Світлана Угнівенко (Куянівська гімназія, директорка Людмила Прокоф’єва), педагог-організатор Вікторія Красовська (Білопільська гімназія № 5, директорка Вікторія Цюпка) узяли участь в обласному конкурсі методичних матеріалів «Читаємо українську». Методична розробка бібліотекаря Білопільської гімназії № 3 Наталії Московченко посіла І місце. Результатом перемоги стало поповнення шкільної медіатеки комплектом художньої, науково-пізнавальної літератури.



« повернутися

Вхід для адміністратора