Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Серпнева конференція педагогічних працівників - 2022

Дата: 31.08.2022 13:44
Кількість переглядів: 287

 

         Віта Матвієнко, начальник відділу освіти, молоді та спорту ВК Білопільської міської ради: «Сьогодення кидає виклики суспільству й освіті зокрема. У розпал навчального року, 24 лютого, застигло життя в коридорах, класах, групах закладів освіти громади. Але освітній процес не зупинився. 9 закладів загальної середньої освіти, 3 дошкільні навчальні заклади, 2 заклади позашкільної освіти, 6 дошкільних підрозділів організували здобуття освіти в онлайн-режимі. 1841 учень, 485 дошкільняток, 904 вихованці Центру дитячої та юнацької творчості та 142 вихованці дитячо-юнацької спортивної школи імені Юрія Білонога успішно подолали випробування, якими відзначився 2021 – 2022 навчальний рік».

         30 серпня 2022 року в онлайн-форматі на базі відділу освіти, молоді та спорту ВК Білопільської міської ради проведено серпневу конференцію педагогічних працівників «Освіта Білопільщини: виклики та перспективи». У заході взяли участь педагогічні працівники закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти Білопільської МТГ,  відділу освіти, молоді та спорту, КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».

         На початку конференції заступник Білопільського міського голови Володимир Відуєв подякував педагогам за навчання та виховання дітей в умовах війни.

         У прямому включенні подякував освітянам Білопільщини за наполегливу працю під час мирного й воєнного часу Білопільський міський голова Юрій Зарко. «На сьогоднішній день ми розпочинаємо навчання в онлайн-форматі. Наше завдання – забезпечити доступність навчання учням, їхню безпеку», – зазначив Юрій Васильович.

         Відкриваючи роботу освітянського форуму, начальник відділу освіти, молоді та спорту ВК Білопільської міської ради Віта Матвієнко висловила вдячність педагогічній спільноті громаді за самовіддану працю в умовах воєнного стану, озвучила надбання та втрати минулого навчального року; акцентувала увагу на ефективній організації волонтерської роботи, освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, дотриманні заходів безпеки.

         У своєму виступі Олена Кутир, завідувачка сектору інформаційно-організаційного забезпечення управління Державної служби якості освіти в Сумській області, наголосила про подальшу співпрацю з освітянами Білопільщини.

         Досвідом організації роботи закладів дошкільної освіти Білопільської міської громади в дистанційному режимі в умовах війни поділилась Любов Бабенко, методист Білопільського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Зірочка».

         Любов Андрієнко, учитель української мови та літератури Білопільського ліцею № 1, поділилася досвідом підготовки учнів до складання мультимедійного тесту – спрощеного аналогу ЗНО у 2022 навчальному році.

         Про роботу з обдарованою учнівською молоддю, організацію їх участі в інтелектуальних конкурсах і змаганнях розповіла Тетяна Чумаченко, педагог Комунального позашкільного закладу Білопільської міської ради «Центр дитячої та юнацької творчості».

         На необхідності підтримання психологічної стійкості учасників освітнього процесу, важливості психологічної підтримки дітей в умовах війни наголосила Тетяна Куценко, практичний психолог Білопільського навчально-виховного комплексу: загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів – дошкільного навчального закладу № 3.

                Під час конференції було озвучено імена та прізвища педагогів, яких  нагороджено Грамотами Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та відділу освіти, молоді та спорту ВК Білопільської міської ради за підсумками роботи у 2021 – 2022 навчальному році.



« повернутися

Вхід для адміністратора