Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Семінар-нарада «Інклюзивне навчання в закладах освіти та алгоритму роботи з документацією на 2020-2021 н.р.»

Дата: 22.10.2020 13:22
Кількість переглядів: 207

Комунальна установа Білопільської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр»  на платформі Zoom провела семінар-нараду  для заступників керівників навчальних закладів освіти Білопільського ОТГ, що відповідають за організацію та навчання дітей з особливими освітніми потребами. На семінарі були також присутні представники шкіл Річківської ОТГ та Білопільського району.

Головною темою семінара-наради стало питання «Інклюзивного навчання в закладах освіти та алгоритму роботи з документацією на 2020-2021 н.р.».

Фахівці Комунальної установи Білопільської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр»  висвітлили питання, що виникли протягом періоду засідань команд супроводу у закладах освіти району.

Директор Комунальної установи Білопільської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» Інна МОРГУН ознайомила зі змінами та доповненнями в нормативно-правовій базі, орієнтованої на впровадження інклюзивного навчання.

Фахівці установи ознайомили присутніх більш з актуальними документами та детально пояснили на що звернути увагу в 2020-2021 навчальному році.

Так, учитель-логопед ІРЦ, Віта ЛАПЧЕНКО,  ознайомила зі змістом листа МОН «Щодо організації навчання дітей з ООП у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 н.р.» , наголосивши на важливості посад асистента вчителя та асистента дитини, різниці у обов’язках, навантаженні, оплати праці, тощо.

Практичні психологи Наталія КІР’ЯНОВА та Вікторія РОЖОК звернули увагу на нюанси співпраці ІРЦ та команди супроводу (Алгоритм роботи з висновком про комплексну оцінку команди супроводу).

Учитель-дефектолог, Вікторія ПАВЛЕНКО, зупинилась на питанні унормування кількості дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному класі, особливостях роботи педагогів по цивільно-правовим угодам та інш.

Наприкінці семінару-наради учасники обговорили особливості складання індивідуальної програми розвитку із досвіду роботи.  

В ході семінару-наради виникали різноманітні питання на які командою ІРЦ були надані відповіді.

         


« повернутися

Вхід для адміністратора