Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

До дня народження Олександра Олеся

Дата: 04.12.2020 10:56
Кількість переглядів: 200

     Історія Білопільщини багата не лише на події, а й на відомих людей, діяльність та творчість яких змінювала свідомість усієї нації. Такою людиною був наш земляк Олександр Олесь, відомий поет та драматург. 5 грудня 2020 року виповнюється 142 річниця з дня його народження. Ще за життя він отримав визнання, його називали майстром поетичного рядка. Михайло Грушевський писав, що Україна отримала лірика, якого очікувала ще з часів Тараса Шевченка.

   Із нагоди дня народження Олександра Івановича Кандиби в закладах  освіти Білопільської міської ради проведено тематичні заходи, оформлено виставки видань творів поета.

 

 

     У ДНЗ  (ясла-садок) «Зірочка» відбулося тематичне заняття «Олександр Олесь – відомий український поет» під час якого діти знайомилися з віршами поета про зиму; проведено музичну розвагу «Білі гуси…».

 

 

     У Білопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. С.М. Гордієнка для учнів молодших класів проведено вікторину «Книжечки я читаю, про письменників усе знаю», у бібліотеці оформлено тематичну виставку літератури.

 

 

 

     У Іскрисківщинській гімназії для учнів проведено конкурс читців віршів Олександра Олеся.

 

 

 

     Гуртківці КПЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» ушанували поета покладанням квітів до пам’ятного знаку.

 

Під час заходу у Рижівській гімназії.


« повернутися

Вхід для адміністратора