Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця»

Дата: 02.11.2021 09:09
Кількість переглядів: 194

 

Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.

Новонароджені діти потребують особливого догляду та безпеки. Саме від своєчасної діагностики передчасно народженим дітям або дітям з різними патологіями та вадами залежить здоров’я населення нашої країни.

За даними медичної статистики, біля 10 % діток не можуть самостійно розпочати якісне життя після народження та потребують медичної допомоги, яка є надзвичайно високовартісною. Найбільш уразливою ланкою пацієнтів є дітки, які народилися передчасно – раніше 37 тижнів внутрішньоутробного розвитку, діти з гіпоксичним пошкодженням головного мозку та діти з уродженими вадами розвитку. До 4 % діток від загальної кількості доношених новонароджених потребують проведення реанімаційних заходів вже у пологовій залі, а у подальшому потребують спеціальних умов виходжування та лікування.

На даний момент найбільш актуальною проблемою є придбання неонатального обладнання для дитячих лікарень України завдяки якому можливо підтримувати життєві функції пацієнта та проводити постійний моніторинг упродовж усього періоду!

 

Збір коштів на закупівлю такого обладнання організовано по всій країні в рамках 16-ї Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» під гаслом «Здорові немовлята » з 1 квітня по 30 вересня 2021 року. Не стала винятком і Білопільська територіальна громада, закладами освіти якої організовано заходи на відповідну тематику та зібрано коштів загальною сумою 8340 гривень. Найбільше коштів зібрано: Білопільським ліцеєм № 1 - 5485 грн, Білопільським НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ №3 – 1072 грн та Павлівським Білопільським НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ – 654 грн. Дякуємо всім за участь у добрій справі.

 

Потурбуватись про безпеку та здоров’я малюків, зробивши благодійний внесок – це те найменше, що ми, дорослі, можемо зробити на шляху допомоги дітям.


« повернутися

Вхід для адміністратора