Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму

Дата: 02.04.2021 08:32
Кількість переглядів: 157

По усьому світу 2 квітня одягають блакитне на знак підтримки людей з аутизмом, розладом розвитку нервової системи, що утруднює комунікацію. 

Колектив Комунальної установи Білопільської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» кожного року приєднується до флешмобу щодо поширення інформації про аутизм для привернення уваги всіх жителів Білопільщини до проблем сучасності.

Зрозуміти, підтримати, допомогти, пояснити, просто бути поруч.

«Ау», ­– кричать люди, якщо заблукають у лісі. Це означає: «я сам, відзовіться, хто чує». Слово «аутизм» теж цього кореня, воно походить від грецького autos – «сам», а аутизм — «занурення у себе».

Аутизм – це широко поширене захворювання. Хвороба протікає з різною симптоматикою.

Знамениті люди теж страждають цією патологією. У деяких видатних особистостей спостерігалися ті чи інші прояви аутизму. В історії є випадки геніальних людей з таким захворюванням.

Найвідоміші з аутизмом

Серед знаменитих вчених (не можна точно перевірити чи так це було насправді):

Альберт Ейнштейн насилу вступав в контакт з іншими людьми. Він погано вчився в школі, відчував труднощі у вираженні думок. Майбутній вчений не міг знайти роботу, так як не любив спілкуватися з людьми.

Моцарт. Йому була властива відсутність міміки, стереотипні рухи руками і ногами. Він володів чутливим слухом, занадто різкий і гучний звук викликав больові відчуття. У Моцарта часто змінювалося настрій. Незважаючи на це, він став видатним композитором.

Є відомості, що Чарльз Дарвін теж страждав від даної хвороби. Він любив проводити час на самоті з дитинства, він захоплювався писанням. Контакт з іншими він підтримував за допомогою писання. Колекціонував різні предмети. Стереотипії в русі характерні для Дарвіна. Але він був геніальним людиною і створив еволюційне вчення, якого дотримуються досі.

Відомий режисер Стенлі Кубрик. На знімальному майданчику він часто поводився грубо, зациклювався на дрібницях.

Список можна продовжувати…

Цей день започаткували, щоб поширювати інформацію про даний розлад  в усьому світі для підтримки та розуміння. Блакитний колір і пазли є символами цього дня.

 

 

Сьогодні ІРЦ  #ублакитному #аутизм #2квітня. Приєднуйтесь. Підтримуйте разом з нами.


« повернутися

Вхід для адміністратора