Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Про відзначення в закладах освіти Білопільської територіальної громади Дня Європи

Дата: 21.05.2021 09:57
Кількість переглядів: 133

 

 

     На виконання розпорядження Білопільського міського голови № 141 – ОД від 12.05.2021 «Про відзначення у Білопільській міській територіальній громаді Дня Європи» та з метою  підвищення обізнаності школярів про переваги інтеграції України до Європейського Союзу, демонстрації втілення базових цінностей ЄС на прикладах щоденного життя українців, у закладах загальної середньої освіти Білопільської міської територіальної громади проведено тематичні заходи для учнів усіх вікових категорій та враховуючи Рекомендації щодо відзначення Дня Європи в Україні у 2021 році.

          Форматом було передбачено мистецькі, інформаційні заходи, бібліотечні уроки. У Білопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1 учителями іноземних мов для учнів організовано тематичний брейн-ринг, онлайн Євровікторину, перегляд телепрограм, віртуальну екскурсію (з використанням QR-кодів) «Мандруючи європейськими містами. У Білопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. С.М. Гордієнка проведено інтелектуальний марафон «Цікаві факти про Європу», вправу «рівчачок порівнянь» «Україна – Європа. Відмінності та ідентичності». Для учнів Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ № 3 проведено виховний захід «Завітай до пані Європи». У Рижівській, Ганнівсько-Вирівській гімназіях проведено такі заходи: загальношкільну акцію «Я – українець, я – європеєць!», відеомандрівку «Цікаві факти про Європу», літературну подорож «Україна – європейська країна», виховну годину «День Європи»; у Іскрисківщинській гімназії проведено тематичний урок географії «Україна – європейська країна». У Білопільському НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ № 4 класними керівниками підготовлено та проведено виховні години «Ми маленькі європейці» для учнів 1 – 5 класів та «Що означає бути європейцем» для учнів середньої та старших ланок. У бібліотеці Білопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 5 ім. А.С. Макаренка проведено заходи в рамках Тижня європейської книги; у фойє школи 

оформлено фотовиставку «Я та Європа», для учнів проведено виховні години «Європейський вибір України», «Україна. Шлях до Європи».

           Учні Павлівського, Куянівського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ та Воронівської гімназії долучилися до перегляду відеофільмів про європейські країни.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора