Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

ХХІ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

Дата: 06.11.2020 08:53
Кількість переглядів: 100

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 28.10.2020 № 1/9-602 «Про проведення ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», 9 листопада 2020 року, у День української писемності та мови, традиційно стартує ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Конкурс проводиться з метою піднесення престижу української мови, підвищення рівня загальної мовної культури, популяризації її серед молоді.

 

Конкурс проходить у чотири етапи: шкільний, районний/міський, обласний, підсумковий. Учасниками підсумкового етапу конкурсу стають переможці попереднього етапу, які посіли 1-3 місця (27 учнів, по 3 особи в кожній паралелі).

Конкурс відбудеться з урахуванням епідеміологічної ситуації, нормативно-правових актів і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та Головного державного санітарного лікаря України з питань протидії пандемії  коронавірусу.

Відповідно до Положення про стипендії Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, затвердженого Указом Президента України від 3 жовтня 2008 року №899/2008, переможцям конкурсу, які посядуть перші місця, призначаються стипендії Президента України.

До відома. У 2019-2020 навчальному році переможцями підсумкового етапу стали три учні закладів загальної середньої освіти Сумської області.

Джерело: http://www.soippo.edu.ua/index.php/4009-khkhi-mizhnarodnij-konkurs-z-ukrajinskoji-movi-imeni-petra-yatsika


« повернутися

Вхід для адміністратора